Начин на приготвяне
Добре почистените дробчета се накисват с бялото вино поне за 30 минути, най-добре за една нощ. След това се изплакват и подсушават с домакинска хартия, нарязват се на половинки.
Лукът се нарязва на полумесеци, а чушките - на лентички. Доматите се бланшират в гореща вода, след което се обелват.
Дробчетата се запържват в 1-2 с.л. олио за около 5 минути под похлупак, след което той се маха и се оставят на тих огън до полуготовност, след което се изваждат. В мазнината се сотира лукът за няколко минути. Добавят се гъбите и чушките, а след 3-4 минути се добавят доматите, бялото вино и подправките.
Продуктите се объркват, дробчетата се връщат и ястието готви на тих огън, докато остане само на мазнина. Преди поднасяне поръсете дробчетата с лук със ситно нарязан магданоз.
Ако обичаш да хапваш дробчета, опитай и рецептите ни за пилешки дробчета на фурна или тези разкошни панирани дробчета.
Коментари
Това са пилешките дробчета, а не е агнешкото или свинското месо?