Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета със соев сос

Пилешки дробчета със соев сос

Пилешки дробчета със соев сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг пресни
  • масло - 60 г
  • лук - 5 бр.
  • соев сос - 2 - 3 чаени лъжички (или повече)
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките дробчета и ги измиваме. Овалваме в брашно и слагаме в намазана с масло тавичка. Отделно задушаваме нарязан лук с масло и малко вода, докато омекне и остане на мазнина.

Сипваме лука върху пилешките дробчета. Поливаме с две-три чаени лъжички соев сос, или повече на вкус, ръсваме черен пипер, наливаме малко водичка и запичаме в гореща фурна, докато изври течността.

Няколко минути преди да извадим от фурната, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме само докато се разтопи кашкавалът.

Може да поднесем пилешките дробчета гарнирани с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: