Начин на приготвяне
Опитвала съм много начини за пържене на черен дроб, но обикновено се спича, дори да добавям по малко вода.
Най-сетне открих как да не се получава това.
Нарязва се черният дроб на тънки филийки и хубаво се измива със студена вода. Подсушава се, след което се овкусява със сол и малко черен пипер по желание.
Загрява се олиото и се поставя на умерен котлон.
Всяка филийка се овалва във финото царевично брашно, защото пшеничното бързо прегаря, а царевичното за качамак е по-едро и грубо.
Черният дроб се пържи според вкуса - повече изпържен или по-малко, но и в двата случая е много крехък.
Вкусен е и топъл, и студен, а за гарнитура можете да го поднесете с картофки соте, баба гануш или печурки в масло.