Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на по-едри парчета. След това ги посолете и поръсете с черен пипер и ги полейте в купа с 3 с.л. олио. Оставете ги за около час, за да се мариноват.
Загрейте мазнината в тигана и сложете предварително овалвани в брашно хапки в тигана. Пържи се до пълна готовност от всички страни.
След това хапките се отцеждат върху кухненска решетка с хартия отдолу.
Загрейте маслото и запържете гъбите до омекване.
Овкусете със сол и черен пипер, налейте бялото вино и кипнете за няколко минути, за да се изпари част от течността.
Добавете сметаната и кипнете на тих огън.
Разбъркайте добре соса за натуралните пържени пилешки хапки, поръсете със ситно нарязан магданоз.
Пържени пилешки хапки със сос от гъби и сметана са готови.
Опитайте и другите ни рецепти за пиле с гъби и пилешко със сметана.