Начин на приготвяне
Пилешкото месо нарежете на жулиени и овкусете със солта, пипера и полейте със сока от лимона. Сложете в хладилник час.
Нарежете гъбите на шайби, киселите краставички на жулиени.
Запържете пилешките филенца и прехвърлете в глинен съд. В кравето масло запържете гъбите и прехвърлете върху месото. Към месото и гъбите прибавете краставичките.
В същия съд от пърженето затоплете двата вида сметани, прибавете топеното сирене. Гответе до разтопяване на сиренето. Долейте бялото вино, разбъркайте до получаване на гладка смес.
Изсипете сметановата смес върху месото, къбите и краставичките. Смелете от микса с пипера.
Украсете с краставички и маслини и поднесете с бяло вино! Наздраве !