Начин на приготвяне
Скаридите се почистват и се оставят цели.
Пушената сьомга се накъсва на малки парчета по 1-2 см.
Царевичките се нарязват на по 3 парчета.
В дълбок тиган или касерола се сипва кокосовото мляко и се включва на умерен огън да заври.
Отделно в тенджера се слага вода да заври и се сваряват оризовите нудли за 3-4 минути.
След като са готови, се оставят в гевгир, за да се отцедят хубаво.
Щом млякото заври, се намалява огънят, а в тенджерката се слагат всички подправки без кориандъра.
Оставя се на бавен огън за 2-3 минути като се разбърква, за да поеме млякото от всички аромати.
Слагат се скаридите, сьомгата и царевичките и се оставвят за 3-4 минути или до готовност на скаридите. Млякото поема от аромата на пушената сьомга.
Междувременно нудлите са се отцедили, така че ги връщаме в празната тенджера.
Сваля се сосът от огъня и се сипва при нудлите. Разбърква се хубаво.
Поръсва се със ситно нарязания кориандър и отново се разбърква.
Сервира се оризови нудли с кокосов сос с морски дарове съгласно предпочитанията.