Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с Морски Дарове и Доматен Сос

Талиатели с Морски Дарове и Доматен Сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Талиатели с Морски Дарове и Доматен Сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Паста, морски дарове и ароматен сос - можем да обядваме това да края на живота си"

Необходими Продукти

  • талиатели - 200 г
  • миди - 16 бр. бели пясъчни(пресни или замразени)
  • миди - 8 бр. черни(по желание)
  • скариди - 12 бр. среден размер, пресни
  • домати - 3 бр. добре узрели
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - на вкус
  • захар - 1 с.л.
  • босилек - 2 с.л. накълцан, пресен
  • магданоз - 2 с.л. накълцан, пресен
  • зехтин - около 40 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете или пасирайте доматите и по желание прецедете от семките. Чесънът нарежете на филийки.

Загрейте зехтина на умерен до силен огън и запечете скаридите - цели, докато променят цвета си /около минутка/.

Извадете ги и сложете мидите. Щом се отворят, а това става почти веднага - извадете и тях.

В същата мазнина сложете чесъна, редуцирайки силата на огъня или отстранявайки съда от него. Щом замирише приятно, без да позволявате да загаря, сипете доматите и ако сте махнали тигана от огъня, го върнете вече спокойно на него. Сложете солта и захарта и бъркайте, докато сосчето се сгъсти.

Сложете скаридите и мидите и свежите подправки и отново отстранете от огъня, захлупвайки с капак съда, за да се запази топлината.

Сварете пастата според указанията на производителя. Отцедете хубаво и сервирайте, гарнирана със доматения сос и морските дарове. По желание може да ги смесите, но тогава е добре скаридите да са предварително обелени.

Ако сервирате ястието на гости, то отново препоръчвам да си обелите скаридите, след като ги запечете, защото заедно с доматения сос впоследствие ще бъдат неудобни за белене и ще цапат прекалено.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: