Начин на приготвяне
Измийте ябълките и им обелете кората. Отстранете дръжките и семките. Настържете ги на ситно ренде или ги накълцайте в чопър.
Вземете купа и разбийте с вилица яйцата. Добавете ябълките, след това млякото, овесените ядки, чията и накрая брашното и бакпулвера. Разбъркайте.
Вземете тиган за палачинки. С помощта на супена лъжица гребнете от сместа и оформете ябълкови палачинки (хващат се около 4 бр. в тиган).
Обръщате и от другата страна за няколко минути. Продължете, докато сместа за овесените палачинки свърши.
Поднесете ябълкови палачинки с чия и овесени ядки с прясна ябълка или с мед.
Бон Апети!
Вижте още съвети как да направите бухнали палачинки.