Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Пиле с гъби макарони

Пиле с гъби макарони

Наталиа ПетроваНаталиа Петрова
Чирак
5117472190
Пиле с гъби макарони1 / 2
06/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • паста - 400 г пене или др. вид
  • сварено пиле - 200 г
  • гъби - 100 г
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сварят в подсолена вода. След това се отцеждат и измиват със студена вода, за да не се слепват.

Пилето и гъбите са нарязват на ленти. Заедно се задушават в малко олио.

Гъбено-пилешката смес се прибавя към макароните.

В 3 с.л. олио се запържва брашното до златисто. При непрекъснато бъркане са добавя млякото. Така приготвеният сос се прибава към макароните.

Всичко заедно се обърква добре. Последни се прибават подправките. Пече се на 200 градуса в намазнена тава. Малко преди да е готово, се поръсва с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: