Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Вкусна бисквитена торта с нишесте и шоколад

Вкусна бисквитена торта с нишесте и шоколад

Denis BiserovDenis Biserov
Новак
2525163
Вкусна бисквитена торта с нишесте и шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Вкусна бисквитена торта с нишесте и шоколад - най-хубавото е, че може да добавите още и още шоколад"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 1 пакет какаови
  • прясно мляко - 1 л
  • нутела - 200 г
  • черен шоколад - 85 г
  • шоколадово нишесте - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на нишестето:

Разтворете шоколадовото нишесте в 100 мл студено мляко, като разбърквате добре, за да няма бучки.

Сгъстяване на крема:

Загрейте останалите 900 мл прясно мляко в тенджера на среден огън. Щом млякото се затопли (но преди да заври), добавете разтвореното нишесте на тънка струя, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка. Варете, докато кремът се сгъсти.

Добавяне на Нутела:

Махнете тенджерата от котлона и добавете Нутелата. Разбъркайте енергично, докато кремът за бисквитена торта стане гладък и хомогенен.

Сглобяване на тортата:

В подходяща квадратна форма изсипете първия слой шоколадов крем, така че да покриете дъното равномерно. Подредете отгоре слой от чаените какаови бисквити.

След това добавете нов слой крем, следван от бисквити, и така редувайте, докато продуктите свършат. Завършете със слой крем отгоре.

Оставяне в хладилник:

Поставете тортата в хладилника за минимум 2-3 часа, а най-добре за една нощ, за да стегне и да се смесят вкусовете.

Декориране:

Настържете черния шоколад върху последния слой крем за финална украса на домашната бисквитена торта.

Да ви е сладко с моята любима вкусна бисквитена торта с нишесте и шоколад :)

Вижте още ръководство за начинаещи за направа на бисквитена торта, както и кои са топ кремовете за бисквитена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: