Начин на приготвяне
Сложете прясното мляко в тенджерка на котлона заедно лимоновата кора и пръчката ванилия. Щом заври, го дръпнете настрани, извадете кората и канелата и го оставете да се охлади.
Разбийте жълтъците със захарта до гъста смес. Прибавете царевичното нишесте, разтворено в малко вода и ваниловият екстракт.
Разбъркайте отново, след което на струйка налейте прясното мляко. Разбъркайте отново и върнете цялата смес в тенджерката.
Сложете отново на котлона и гответе крема на ниска температура, като бъркате непрекъснато до сгъстяването му.
Готовият яйчен крем разпределете в купички. Подходяща рецепта и за крем в чашки. Преди сервиране посипете със захар и карамелизирайте с помощта на горелака. Опитайте и вие този испански десерт!
Испански коледен крем Каталана - истинско изкушение за малки и големи!
Вижте също как да си направите испански чурос, коледен турон или каталунски крем.