Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Тапас Каталана

Тапас Каталана

Тапас Каталана
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Топли, топли, сервираме тапас Каталана и приветстваме нашите скъпи гости"

Необходими Продукти

  • франзела - 1 бр.
  • домата - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • хамон - слайс
  • зехтин - за поръсване на филийките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете франзелата на малки филийки.

Поръсете всяка филийка с малко зехтин от двете страни.

Рендосайте доматите.

Сложете щипка сол и 2 с.л. зехтин.

Разбъркайте добре.

Изпечете хляба на ребрен тиган от двете страни.

Извадете и подредете в чиния вашите тапас. Сложете на всяка филийка от доматите, а отгоре по парченце хамон.

Сервирайте тапас Каталана, докато са топли!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Хаха,нашият свърши! Бяхме взели от Teruel и такъв вкусен хамон не бях яла!
14.01.2020 15:50
2
Покажи всички подкоментари
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Ехаа, веднага ме подсещаш да си спретна едни такива :) За празниците взехме един бут Хамон и вече взе да позасъхва,че го забравихме :))Чудно вкусни са тези тапас и са класика, аз много ги обичам!
14.01.2020 15:12
1