Начин на приготвяне
Първо хубаво се разбиват яйцата със захарта. След това се добавят маслото и млякото и отново се разбива за кратко. Накрая се прибавят останалите съставки и се разбива хубаво всичко. Оставете сместа да престои 5 - 10 минути. Така ще станат още по-пухкави.
Тиганът се загрява и намазва с малко масло. Пека американските палачинки по около 1-2 минути от всяка страна. Когато се появят балончета, значи е време за обръщане.
Всеки път преди да сложа следващите палачинки, мажа тигана с масло. Свалям тигана от котлона на една дъска, мажа го, сипвам от сместа и разстилам леко в кръг. Може и директно на котлона да е тиганът, но за мен лично е по-добре да се дръпне настрани и тогава да се сложат новите палачинки.
Американските палачинки с масло мляко се гарнират с нещо по-здравословно като кето шоколад или друго по избор.