Начин на приготвяне
Пилешкото бутче се измива, отстранява се кожата. Обезкостява се и се нарязва на ивици. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.
Изпича се на тиган от всички страни с лъжица олио.
Яйцата сваряваме и след това настъргваме на едро ренде.
Посоляваме по желание. Поставяме лаваша на плота. Намазваме с малко майонеза, добавяме по една лъжичка крема сирене и разнасяме по целия лист.
Подреждаме, първо, айсберга на ленти. След това подреждаме настърганите яйца в права лента. След това идва ред на пилешкото месо.
Намазваме с доматено песто и Тика Масала. Подреждаме обезкостени маслини и накрая кашкавала.
Трябва да оставите поне четири пръста от лаваша без плънка. Внимателно навиваме на руло, колкото се може по-стегнато.
Апетитните рула се оставят за 1 час в хладилник и след това се нарязват на колелца с дебелина два пръста.
Подреждат се в празнично плато нашите новогодишни студени рулца с пиле.
Вижте още вкусни идеи за празнични предястия и основни ястия за поводи.