Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рибена чорба»Новогодишни студени рулца с пиле

Новогодишни студени рулца с пиле

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5947k2k6
Новогодишни студени рулца с пиле
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
"Рулцата с пиле, които ви се приядоха толкова, че няма да чакате следващата Нова година, за да си ги напрвите."

Необходими Продукти

  • лаваш - 3 малки квадрата
  • пилешко бутче - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • крема сирене - 2 с.л.
  • айсберг - 3 листа
  • тика масала - 1 ч.л.
  • доматено песто - 3 ч.л.
  • кашкавал - 120г
  • маслини - 60 г
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото бутче се измива, отстранява се кожата. Обезкостява се и се нарязва на ивици. Овкусява се със сол, черен и червен пипер.

Изпича се на тиган от всички страни с лъжица олио.

Яйцата сваряваме и след това настъргваме на едро ренде.

Посоляваме по желание. Поставяме лаваша на плота. Намазваме с малко майонеза, добавяме по една лъжичка крема сирене и разнасяме по целия лист.

Подреждаме, първо, айсберга на ленти. След това подреждаме настърганите яйца в права лента. След това идва ред на пилешкото месо.

Намазваме с доматено песто и Тика Масала. Подреждаме обезкостени маслини и накрая кашкавала.

Трябва да оставите поне четири пръста от лаваша без плънка. Внимателно навиваме на руло, колкото се може по-стегнато.

Апетитните рула се оставят за 1 час в хладилник и след това се нарязват на колелца с дебелина два пръста.

Подреждат се в празнично плато нашите новогодишни студени рулца с пиле.

Вижте още вкусни идеи за празнични предястия и основни ястия за поводи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.