Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Новогодишни солени топки с пиле и кашкавал

Новогодишни солени топки с пиле и кашкавал

редакция:
ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5917k1k5
Новогодишни солени топки с пиле и кашкавал
Снимка: Людмила
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Новогодишни солени топки с пиле и кашкавал - вкусна, ефектна и красива идея за вашия празник!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 250 г изпечени гърди
  • кашкавал - 150 г
  • майонеза - 2 - 3 с.л. горчица
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 2 ск.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • копър
  • пресен лук - перата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тези вкусни солени топки за новогодишно предястие, което се получава много ефектно и красиво, като използваме сварени или изпечени пилешки гърди, които нарязваме на дребно и оставяме в купа.

Кашкавалът настъргваме и прибавяме към филето. Посоляваме, прибавяме подправките, майонезата, горчица, чесън, пресован.

Разбъркваме добре и с ръце оформяме топки, които овалваме в нарязани зелени подправки, магданоз и копър. Подреждаме в красиво плато за празника.

Поставяме дръжка или закачалка като на играчите за елха от пресен лук, подходящо изрязано перо. И така това ефектно предястие е готово. Новогодишните солени топки с пиле и кашкавал са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: