Начин на приготвяне
Бадемите се накисват в студена вода и се оставят за 24 ч. в хладилник, след което се обелват.
Лимонът 1 бр. се изстисква.
Бадемите се слагат в блендер, прибавя се лимоновият сок, солта, вода 125 мл и пробиотикът, като капсулите се отварят и се изсипва съдържанието.
Смила се на висока скорост до получаване на хомогенна смес, след което се изсипва с купа.
В другата половина от водата 125 мл се разтваря агар-арарът и се затопля на котлона при продължително бъркане, като не трябва да се вари. След като заври, се сваля от котлона и се прибавя към сместа с бадемите. Разбърква се много добре и сместа се изсипва в предварително намазана с олио купа с капак. Сместа се оставя да стегне за 24 часа в хладилник.
След като бадемовата извара е готова, се изсипва в купа. Прибавя се Ферментирал ядков деликатес от лешници, кашу и кокос, хималайската сол и чията, която предварително е накисната в 150 мл вода за 20 мин. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Всяка кора се намазва с една част от плънката и се поръсва с олио, след което се навива на руло и се нарежда в предварително намазана с олио тава.
Отгоре корите на веган баницата се намазват с олио 50 мл.
Пече се веган баница с бадемова извара в предварително загрята фурна 60 мин на 180 °C.
Вижте също как се дърпат кори за баница, както и как да остане изпечената баница надута.