Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с извара и сусам

Баница с извара и сусам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Баница с извара и сусам
Снимка: Марияна
1 / 3
09/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вадете чиниите за гости, че с тази вкусна баница просто няма начин да останете сами на трапезата"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • извара - 1 кофичка
  • олио - за баницата
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - за намазване на тавата
  • сусам - за поръсване
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - ½ ч.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отваряме пакета на корите. В купа разбиваме яйцата с тел. В киселото мляко слагаме 1 ч.л сода за хляб и разбъркваме с лъжица. След като шупне содата я прибавяме при яйцата. Изсипваме си изварата в друга купа и я намачкваме, за да не е спластена.

В яйчената смес прибавяме и малко сол на вкус и прясното мляко. Разбъркваме добре. С лъжица слагаме от кашата върху два от листите. Разнасяме добре. Слагаме и от изварата върху намазаните кори.

Напръскваме изварата равномерно. Капваме 2-3 с.л олио. Навиваме на руло. Слагаме рулото в намазнена с олио тава. И така с останалата част от корите и сместа.

Редим рулата едно до друго в кръг, ако ни е кръгла тавата, ако ли не ползваме голяма правоъгълна. Мажем баницата с останалото от сместа. Най–отгоре поливаме с 4-5 с.л олио така че да има навсякъде.

Поръсваме със сусам. Печем на 200 градуса в загрята предварително фурна. Като опечем баницата режем и сервираме. Хапваме с айран. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: