Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с извара и яйца

Баница с извара и яйца

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Майсторски ще я разточим, вкусно ще я опечем, а за вас остана да я опитате и да дадете по един лайк"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • вода - хладка
  • за Плънката
  • яйца - 4 бр.
  • извара - 250 г
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се омесва тесто, разделя се на топчета и се оставя да втаса.

След това се разточват корите и се ръсят с предварително приготвената плънка /разбитите яйца, изварата, млякото, содата/ и малко олио.

Баницата се пече на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Герова
Добринка Герова
Вкусотийка :)
07.06.2016 09:13
1