Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Веган баница с бадемова извара

Веган баница с бадемова извара

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7035k2k9
Веган баница с бадемова извара4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Веган баница с бадемова извара - изключително прецизна и пълноценна веган рецепта."

Необходими Продукти

  • ръчно точени кори - 400 г
  • чия - 3 с.л.
  • ферментирал ядков деликатес - 3 с.л. от лешници, кашу и кокос
  • хималайска сол - 3 ч.л.
  • олио - 50 мл за корите + 50 мл за намазване на тавата
  • За бадемовата извара
  • бадеми - 250 г
  • лимони - 1 бр.
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • вода - 250 г
  • агар агар - 8 г
  • пробиотик - 3 бр. капсули
  • олио - 10 мл за намазване на купата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се накисват в студена вода и се оставят за 24 ч. в хладилник, след което се обелват.

Лимонът 1 бр. се изстисква.

Бадемите се слагат в блендер, прибавя се лимоновият сок, солта, вода 125 мл и пробиотикът, като капсулите се отварят и се изсипва съдържанието.

Смила се на висока скорост до получаване на хомогенна смес, след което се изсипва с купа.

В другата половина от водата 125 мл се разтваря агар-арарът и се затопля на котлона при продължително бъркане, като не трябва да се вари. След като заври, се сваля от котлона и се прибавя към сместа с бадемите. Разбърква се много добре и сместа се изсипва в предварително намазана с олио купа с капак. Сместа се оставя да стегне за 24 часа в хладилник.

След като бадемовата извара е готова, се изсипва в купа. Прибавя се Ферментирал ядков деликатес от лешници, кашу и кокос, хималайската сол и чията, която предварително е накисната в 150 мл вода за 20 мин. Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Всяка кора се намазва с една част от плънката и се поръсва с олио, след което се навива на руло и се нарежда в предварително намазана с олио тава.

Отгоре корите на веган баницата се намазват с олио 50 мл.

Пече се веган баница с бадемова извара в предварително загрята фурна 60 мин на 180 °C.

Вижте също как се дърпат кори за баница, както и как да остане изпечената баница надута.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: