Начин на приготвяне
Вземете голяма купа, в нея сложете котидж сиренето и кравето масло. Важно е маслото да е на стайна температура.
След това настържете краве кашкавала на ренде от едрата страна, след което го добавете. Разделете яйцето и прибавете белтъка от него.
Жълтъка го запазете, защото ще ви трябва на по-късен етап.
Със сито пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете го в купата и замесете тесто.
Върху плоска повърхност с точилката разточете готовото тесто с дебелина около 10 мм и изрежете гризините. За изрязването и оформянето им използвайте формички във форма на сърца или ако не разполагате с такива, изрежете ги с нож.
Наредете празничните гризини в тава, застлана с хартия за печене. Върху тях с помощта на четка намажете жълтъка и ги поръсете със суровите слънчогледови семки или със сусам, маково семе или друго според предпочитанията.
Гризините с котидж за свети Валентин изпечете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180°C за 10-12 минути.
Вижте още хрупкави идеи за соленки и разберете колко вкусни са домашните солети.