Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с котидж за свети Валентин

Гризини с котидж за свети Валентин

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2372k4913
Гризини с котидж за свети Валентин
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"ризините с котидж за свети Валентин са идеални за романтично вино на четири очи"

Необходими Продукти

  • яйца - 1бр. размер L
  • котидж сирене - 150 г
  • краве масло - 60 г на стайна температура
  • брашно - 120 г
  • кашкавал - 70 г настърган
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За поръсване
  • сусам
  • слънчогледово семе - Сурово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете голяма купа, в нея сложете котидж сиренето и кравето масло. Важно е маслото да е на стайна температура.

След това настържете краве кашкавала на ренде от едрата страна, след което го добавете. Разделете яйцето и прибавете белтъка от него.

Жълтъка го запазете, защото ще ви трябва на по-късен етап.

Със сито пресейте брашното заедно с бакпулвера. Добавете го в купата и замесете тесто.

Върху плоска повърхност с точилката разточете готовото тесто с дебелина около 10 мм и изрежете гризините. За изрязването и оформянето им използвайте формички във форма на сърца или ако не разполагате с такива, изрежете ги с нож.

Наредете празничните гризини в тава, застлана с хартия за печене. Върху тях с помощта на четка намажете жълтъка и ги поръсете със суровите слънчогледови семки или със сусам, маково семе или друго според предпочитанията.

Гризините с котидж за свети Валентин изпечете в предварително загрята фурна с вентилатор на 180°C за 10-12 минути.

Вижте още хрупкави идеи за соленки и разберете колко вкусни са домашните солети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: