Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш за Свети Валентин

Сладкиш за Свети Валентин

Сладкиш за Свети Валентин
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Ако наистина ви обича, ще ви отави да изядете и неговото парче Сладкиш за Свети Валентин"

Необходими Продукти

  • изварена смес
  • извара - 250 г
  • захар - 50 г
  • маково семе - 15 г
  • яйце - 1 бр.
  • нишесте - 50 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • тиквена смес
  • тиква - 250 г
  • захар - 25 г
  • яйце - 1 бр.
  • нишесте - 10 г
  • заливка
  • заквасена сметана - 50 г
  • захар - 2 с.л.
  • тиква - 50 г
  • яйце - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с изварената смес.

В купа поставяме изварата, яйцето, двата вида захар.

Всичко това с помощта на пасатор пасираме.

В готовата смес прибавяме и маковото семе. Разбъркваме добре всички съставки.

В друга купа поставяме сварената тиква заедно със захарта, яйцето и нишестето.

Отново с пасатора пасираме до хомогенна смес.

В центъра на тава за печене (20 × 20 cm) по средата изсипваме 2 супени лъжици от тиквената смес. Върху нея същата част от изварената смес. Така продължаваме, докато запълним целия съд, докато двете смеси свършат.

Печем в предварително загрята до 160ºС фурна за около 40 минути.

През това време си подготвяме и заливката.

В съд смесваме всички съставки и разбиваме.

Вадим сладкиша и поливаме отгоре.

Поставяме отново във фурната за 20-25 минути.

След като мине това време, отваряме фурната и оставяме сладкиша да стои така около 15 минути.

Изваждаме и оставяме още около 15-20 минути на стайна температура и тогава режем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: