Начин на приготвяне
Започваме с изварената смес.
В купа поставяме изварата, яйцето, двата вида захар.
Всичко това с помощта на пасатор пасираме.
В готовата смес прибавяме и маковото семе. Разбъркваме добре всички съставки.
В друга купа поставяме сварената тиква заедно със захарта, яйцето и нишестето.
Отново с пасатора пасираме до хомогенна смес.
В центъра на тава за печене (20 × 20 cm) по средата изсипваме 2 супени лъжици от тиквената смес. Върху нея същата част от изварената смес. Така продължаваме, докато запълним целия съд, докато двете смеси свършат.
Печем в предварително загрята до 160ºС фурна за около 40 минути.
През това време си подготвяме и заливката.
В съд смесваме всички съставки и разбиваме.
Вадим сладкиша и поливаме отгоре.
Поставяме отново във фурната за 20-25 минути.
След като мине това време, отваряме фурната и оставяме сладкиша да стои така около 15 минути.
Изваждаме и оставяме още около 15-20 минути на стайна температура и тогава режем.