Начин на приготвяне
Празът за постната баница се почиства, измива и нарязва на средно.
Слага се в тиган с незалепващо покритие, прибавя се олиото и се задушава за 10 мин. на среден огън, след което се сваля от котлона и се оставя да изстине.
В купа, в която ще се разбърква плънката, се натрошава домашното бадемово сирене на едро. Прибавя се хранителната мая, хималайската сол, ферментиралият деликатес от лешници, кашу и кокос и задушеният праз с олиото.
Разбърква се много добре.
Взимат се две кори една върху друга. Отгоре се нарежда плънка и се навива на руло, което се слага в предварително намазана с олио тава. В плънката не се слага допълнително олио.
Веган баницата се намазва с олио.
Пече се 50 мин. в предварителна загрята фурна на 180 градуса.
Тази веган баница със сирене и праз е страшно вкусна. Вижте идеи и за още постни банички и разберете как да си направите къпана баница.