Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Веган баница със сирене и праз

Веган баница със сирене и праз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7115k3k9
Веган баница със сирене и праз
Снимка: Мария Божилова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Веган баница със сирене и праз - постно изкушение със страхотен класически вкус. Идеална алтернатива, ако не хапвате млечни продукти."

Необходими Продукти

  • фини кори за баница - 400 г
  • бадемово сирене - 400 г домашно
  • хранителна мая - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • веган деликатес - 3 с.л. ферментирал, от лешници, кашу и кокос
  • праз - 5 стр.
  • олио - 50 мл. + за намазване на тавата+ за намазване на баницата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът за постната баница се почиства, измива и нарязва на средно.

Слага се в тиган с незалепващо покритие, прибавя се олиото и се задушава за 10 мин. на среден огън, след което се сваля от котлона и се оставя да изстине.

В купа, в която ще се разбърква плънката, се натрошава домашното бадемово сирене на едро. Прибавя се хранителната мая, хималайската сол, ферментиралият деликатес от лешници, кашу и кокос и задушеният праз с олиото.

Разбърква се много добре.

Взимат се две кори една върху друга. Отгоре се нарежда плънка и се навива на руло, което се слага в предварително намазана с олио тава. В плънката не се слага допълнително олио.

Веган баницата се намазва с олио.

Пече се 50 мин. в предварителна загрята фурна на 180 градуса.

Тази веган баница със сирене и праз е страшно вкусна. Вижте идеи и за още постни банички и разберете как да си направите къпана баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: