Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница със сирене и праз лук

Баница със сирене и праз лук

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Баница със сирене и праз лук
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Денят винаги е подходящ за баница със сирене и праз - особено при вида на тази рецепта"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 1/3 кубче прясна
  • захар - 1 к. л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 400 мл
  • брашно - 1 кг
  • За плънката
  • праз - 4 - 5 стръка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 200 г
  • олио - 400 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънката се приготвя, като почистеният и измит праз лук се нарязва на ситно и се задушава в малко олио.

След като изстине се добавят натрошеното сирене, млякото със содата и яйцето. От изброените продукти за тестото се замесва средно меко тесто.

Разделя се на 16 равни части. Всяка част от тестото се оформя на топчица. Всяка топчица се разточва на тънка кора, като се поръсва с брашно, за да не залепва по плота и точилката.

Разточената кора се поръсва с олио и се слагат 3-4 лъжици от плънката, навива се на руло и се подрежда в намаслена тава във форма на охлюв.

Подредената вече баница се полива с още малко олио и се слага да се пече на 180 градуса за 35-40 минути. Горещата баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Nnnnnnn kk
Nnnnnnn kk
Продължавам да хвърлям по едно око на тази баница. Наистина майсторски приготвена! Силно впечатлена съм :)
01.04.2016 20:13
Nnnnnnn kk
Nnnnnnn kk
Изглежда невероятно вкусно... :)
23.03.2016 18:59
1
Покажи всички подкоментари