Начин на приготвяне
Започваме, като нарязваме чесъна и магданоза на ситно, след това пускаме една тенджера с вода да загрява, когато заври добавяме сол.
Слагаме един по-малък тиган на котлона, включваме го на най-ниската температура да загрява и сипваме зехтина в него, добавяме също така и чесъна, сухото чили, половината магданоз, сол и ги оставяме да си къкрят, докато варим спагетите.
Сега вече можем да пуснем спагетите да се варят, като ги варим до 2 мин преди ал денте, след това ги добавяме към соса.
Добавяме и около един черпак с вода и бъркаме здраво за около 2-3 мин, докато не се получи хубава кремообразна паста. Сега може да сервирате спагети Алио Олио
Да ви е сладко :)
Вижте още коя е любимата паста на италианците, както и как се правят лесните спагети Качо е пепе.