Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле със свинско на фурна

Кисело зеле със свинско на фурна

Кисело зеле със свинско на фурна
Снимка: Александра Бошнакова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Кисело зеле със свинско или свинско с кисело зеле? Както и да го кръстите, да знаете, че е много вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • кисело зеле - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио - 2/3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се нарязва на хапки. Зелките се измиват, нарязват се и заедно с месото се слагат в херметическа тенджера.

Овкусяват се с черен и червен пипер, 2-3 дафинови листа и олио. Прибавят се 2 ч.ч. олио и се вари около 45 минути.

След това всичко се изсипва в тава и се пече около 20 минути /или докато изври останалата вода/ в предварително загрята до 250 градуса фурна.

Киселото зеле със свинско на фурна е готово.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни вкусни предложения за кисело зеле със свинско или нашата банска капама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как дафинов лист в киселото зеле?!
10.03.2024 04:00
3
3
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
А е жената че ме пробие какви са тия два броя зеле две шумни ли или две земни улигофрени
16.12.2023 17:30
5
Анонимен
Анонимен
Две трети от чаена чаша олио, не е две- три чаши. Знакът не е тире.
03.03.2023 16:53
2
2
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
2чаени чаши олио-да няма грешка?
13.11.2022 13:14
4
2
Покажи всички подкоментари
Баш Майстора
Баш Майстора
Идеално ястие с червено вино
21.03.2022 19:21
1