Начин на приготвяне
За тези уникални печени тиквички включете уреда да загрява на 200 °C на програмата за зеленчуци. Нарежете си през това време тиквичките на пръчици.
В купа с вилица разбийте белтъците.
В друга купа смесете сухите съставки - брашно, галета, пармезан, чесън на прах, сол и пипер. Разбъркайте ги добре.
Застелете кошницата на Еър фрайъра с хартия за печене. Вземете няколко тиквички и ги оваляйте първо в белтъците. След това ги оваляйте в сухите съставки, да полепнат добре. Наредете ги.
Така направете с всички пръчици тиквички.
Напръскайте ги с олио с помощта на спрей за готвене, или ако нямате такъв, може леко да ги намажете със силиконова четка панираните тиквички. Печете ги за 15 минути. Това повторете няколко пъти, докато не свършат всички тиквички.
Направете соса за печените тиквички, като нарежете копъра и чесъна на ситно. В купа изсипете млякото и ги добавете. Овкусете със сол и пипер хрупкави тиквички с пармезан в Еър Фрайър.
Вижте още какъв е гликемичният индекс на тиквичките, както и как да си замразим тиквички.