Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени Тиквички»Хрупкави тиквички с пармезан

Хрупкави тиквички с пармезан

DianaDiana
Чирак
61380834811
Хрупкави тиквички с пармезан
Снимка: Diana
1 / 2
22/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Това не е поредната рецепта за тиквички, а единствената, най-правилна и най-вкусна рецепта за хрупкави тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 2/3 ч.ч. настърган
  • хляб - 6 - 7 филии пресен бял
  • брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват добре и се нарязват на много тънки кръгчета. Поръсват се със сол и се оставят да престоят около 20 мин., за да се отцеди водата, след което се подсушават добре с помощта на кухненска хартия. Овалват се в брашно.

С помощта на кухненски робот или блендер хлябът се смила на трохи. Смесва се с пармезана и се добавя щипка черен пипер.

Яйцата се разбиват добре. Набрашнените кръгчета тиквички се потапят в яйцата, овалват се в трохите и се пържат в силно загряло олио.

След пърженето се вадят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Хапнете си ги с любимия чеснов сос. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Вкусно!
04.06.2023 10:41