Начин на приготвяне
Почистете и нарежете на дребно лука и чесъна. Сложете ги в загрято олио и запържете.
Прибавете нарязаните на ситно скилидки чесън и нарязаните гъби. Гответе пет минути, добавете каймата и бъркайте, докато стане на побелели трохи.
Сложете чушковото пюре и смлените домати. Овкусете соса със сол, сух риган, сух босилек и малко черен пипер.
Докато правите соса за пастата, сварете пастата по указанията на опаковката.
Не я преварявайте, защото после ще се пече във фурна. Отделете една чаша от водата, в която се е варила.
Отцедената паста прехвърлете при соса. Добавете заделената чаша от водата на сварената паста и една чаша настърган кашкавал.
Разбъркайте всички продукти и прехвърлете пастата в тавичка.
Отгоре разпределете останалия кашкавал. Печете пастата с кайма във фурна на 200 °C за около половин час.
Вижте още как да задушим кайма, както и колко ще издържи каймата в хладилника.