Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Паста с кайма на фурна

Паста с кайма на фурна

Паста с кайма на фурна
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Паста с кайма на фурна като тази не се подминава - тя трябва да се сготви още тази вечер!"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 150 г
  • кайма - 400 г
  • чушково пюре - 1 с.л.
  • домати - 1 и 1/2 ч.ч. Смлени
  • сол
  • риган - 1 с.л. сух
  • босилек - 1 с.л.сух
  • кашкавал - твърда моцарела или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на дребно лука и чесъна. Сложете ги в загрято олио и запържете.

Прибавете нарязаните на ситно скилидки чесън и нарязаните гъби. Гответе пет минути, добавете каймата и бъркайте, докато стане на побелели трохи.

Сложете чушковото пюре и смлените домати. Овкусете соса със сол, сух риган, сух босилек и малко черен пипер.

Докато правите соса за пастата, сварете пастата по указанията на опаковката.

Не я преварявайте, защото после ще се пече във фурна. Отделете една чаша от водата, в която се е варила.

Отцедената паста прехвърлете при соса. Добавете заделената чаша от водата на сварената паста и една чаша настърган кашкавал.

Разбъркайте всички продукти и прехвърлете пастата в тавичка.

Отгоре разпределете останалия кашкавал. Печете пастата с кайма във фурна на 200 °C за около половин час.

Вижте още как да задушим кайма, както и колко ще издържи каймата в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: