Руло с кайма на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Руло с кайма на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Нещо като Руло Стефани, но дори и по-вкусно"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 0. 5 връзка
  • галета - 50 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр. голям
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бахар - 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете каймата в голяма купа, добавете яйцата, ситно нарязаните лук, морков, чесън, магданоз, галетата и подправките.

Замесете каймата много добре, добавяйки по 1 лъжица от млякото. Завийте купата със стреч фолио и оставете в хладилник за 1 час.

През това време си пригответе продълговата тава, отделно намажете лист хартия за печене с олио и след изтеклото време, поставете каймата върху него.

Оформете солено руло с помощта на хартията и го поставете заедно с нея в тавата, отвито. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна.

След като се запече отгоре до златист загар, покрийте рулото с алуминиево фолио, печете общо 40 минути.

Преместете рулото в продълговата чиния и нарежете на филии.

Поднесете с гарнитура по избор или според сезона.

Рулото с кайма на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: