Начин на приготвяне
Първо броколите се разделят на розички и се варят в подсолена вода за около 3-4 мин. След това, за да запазят зеления си цвят, се топват в студена вода. В подсолена вода се вари и пастата, но за кратко, защото после ще се пече.
В голям тиган се загрява мазнината и се сотира първо лукът, после почистените и нарязани на филийки гъби. Прибавя се каймата, овкусява се със сол и черен пипер и всичко се разбърква добре. Готви се, докато каймата побелее.
В малка тенджерка се запържват три супени лъжици брашно. На тънка струйка се налива прясното мляко, разбърква се и се оставя сосът да се сгъсти.
Към соса се прибавя кашкавалът, сиренето чедър (оставяме си малко от тях за поръсване) и горчицата. Ако е необходимо, се добавя малко сол.
Сосът се смесва с пастата, броколите, гъбите и каймата.
Разбърква се, да се смесят хубаво продуктите, след което се прехвърлят в тавичка. Отгоре ястието се поръсва с галета и останалия кашкавал и сирене.
Пече се на 200 градуса, докато ястието получи хубав загар.