Начин на приготвяне
Руколата се измива много добре и се изцежда в гевгир.
Айсбергът се накъсва на листа, измива се много добре и се изцежда върху домакинска хартия.
След като се изцеди, айсбергът се нарязва на едро.
Чери доматите се измиват и нарязват на четвъртинки.
В купа, в която ще се разбърква веган салатата, се слага измитата рукола, нарязаният айсберг и чери домати.
В отдел чаша се прибавя хималайската сол, балсамовият оцет и зехтинът.
Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес, след което със сместа се залива салата айсберг.
Салата се разбърква, за да се овкуси с дресинга и се разпределя в чинии, в които ще се сервира.
Всяка веган салата с рукола, айсберг и хранителна мая се поръсва с хранителна мая.
Научете също за какво е полезна руколата.