Начин на приготвяне
Сложете в блендер твърдото зряло сирене и пуснете да се смели добре, почти на прах.
Към него прибавете ядките, руколата, чесъна и зехтина. Отново включете уреда и смелете за кратко, този път на по-ниска скорост, за да не става сместа на каша.
Разредете с още зехтин, ако желаете, и овкусете със сок от лимон и сол.
Измийте айсберга и хубаво отцедете листата. Накъсайте на едро и смесете със приготвения дресинг, наподобяващ песто от рукола.
Нека обилно полепне по свежите късове от салата айсберг.
Ако ви остане от него, може да си заделите за друга зелена салата, като го съхраните в добре затворено бурканче.
Разпределете на порции овкусения айсберг и върху него сложете рибата тон, която е добре да бъде от качествената на парченца, а не на каша.
Поднесете салата Айсберг с рукола дресинг и риба тон на момента, за да е свежа и хрупкава.
Добър апетит!