Начин на приготвяне
Кашкавала настъргваме на едро ренде, в купа си разбъркваме яйцата и добавяме кашкавала. Добавяме бакпулвера, брашното и сол на вкус.
Объркваме добре и оставяме за 1 час в хладилника.
През това време си приготвяме картофите.
Обелваме, измиваме и нарязваме, овкусяваме ги с подправката, пресования чесън и малко зехтин.
Също оставяме за 30 мин да поемат подправките. Кашкавалената смес изваждаме от хладилника и с намазнени ръце си оформяме топчета, овалваме в корнфлейкса и пържим в предварително загрято олио до златисто.
Готовите кюфтенца поставяме върху кухненска хартия.
Сипваме в тавичка и печем картофите в предварително загрята фурна на 200°C до готовност.
Сглобяваме чинията и сервираме кашкавалени кюфтенца с гарнитура.
Вижте и дали е полезен кашкавалът, както и как да направим паниран кашкавал.