Начин на приготвяне
Приготвяме каймата, като се омесва с яйцето, солта, черния пипер, кимиона, ситно нарязан магданоз и една главичка лук. Загрява се олиото и се запържват ситно нарязаните глави лук за плънката с щипка сол и се оставят настрани.
Картофите и морковът се сваряват, нарязани на парченца, отцеждат се и намачкваме с вилица. Овкусяват се с малко сол и черен пипер, добавяме майонезата и се разбърква добре.
Намаслява се тавичка. От каймата с мокри ръце се оформят кръгли кюфтета и се нареждат в тавата. Върху всяко кюфте се поставя слой от запържения лук. Над него се поставя слой от картофената смес с майонезата, стават като шапчици.
Печем в загрята фурна 200 градуса около 20 минути Изваждат се и върху всяко кюфте се поставя малка плочка кашкавалче. Връщаме във фурната и запичаме още 10 минути, докато се зачерви кашкавала. Поднасяме с картофена салата или пресни зеленчуци!
Много вкусни. Добър апетит !
Коментари