Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура от кореноплодни

Гарнитура от кореноплодни

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k4k11
Гарнитура от кореноплодни
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
15/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Гарнитура от кореноплодни за вашето любимо ястие"

Необходими Продукти

  • сладък картоф - 1 по - голям
  • червени картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • цвекло - 2 по - малки глави
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 к.л.
  • сминдух
  • босилек
  • мащерка
  • черен пипер
  • градински чай
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се обелват и нарязват на лентички.

В дълбока купа се смесват с олиото и подправките.

Разпределят се върху хартия за печене и се слагат да се пекат 40-50 минути в загрята на 200 градуса фурна на средния ред.

През 10-15 минути се издърпва тавата да се разбъркват зеленчуците, за да се изпекат по-равномерно.

Последния път като се издърпат, когато са почти готови, се добавят отгоре скилидките чесън - само разделени на две-три и се връща отново тавата да се допекат зеленчуците за вкусна гарнитура.

Получава се чудесна гарнитура за печени меса и риба.

Гарнитурата от кореноплодни е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: