Картофи ветрило с кайма

Картофи ветрило с кайма
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Нещо вкусно, нещо познато, но приготвено с фантазия и мерак"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 по - големи
  • кайма - 500 г телешка или смес, омесена и овкусена
  • домати - 500 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете няколко по-големи картофа, обелете ги и направете в тях напречни разрези, но без да стигате докрай. Овкусете със сол и черен пипер.

От каймата направете малки кюфтенца, които разпределете в направените разрези. Нарежете един домат на колелца и също сложете в картофите, а останалите настържете.

Загрейте малко олио, добавете настърганите домати и запържете до сгъстяване, като по желание може да добавите малко чесън и 1/2 ч.л. захар.

Сложете доматения сос в подходяща тавичка, наредете отгоре картофите и печете до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Източник: Çifte Kumrular Bilir от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: