Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Класическа сладка баница с ябълки

Класическа сладка баница с ябълки

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3023k6243
Класическа сладка баница с ябълки
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Тази вкусна класическа сладка баница с ябълки може да направите и изцяло в постен вариант - изборът е ваш."

Необходими Продукти

  • точени кори - 1 пакет
  • ябълки - около 1 кг
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • орехи - 1 ч.ч. натрошени
  • ванилия - 2 бр.
  • краве масло - 60 мл разтопено (може и олио)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе плънката. За целта измийте добре ябълките и ги обелете. След това ги настържете на едро ренде.

Изсипете вече настърганите ябълки в голяма купа и прибавете захарта, канелата, орехите и ванилията. Накрая разбъркайте добре и оставете за 20 минути.

Пригответе кръгла тава и я намажете с малко разтопено масло. Отворете пакета с кори и ги разстелете върху плота.

След това взимате две кори и ги намазвате леко с масло. След това върху тях поръсвате с по 2 - 3 с.л. от плънката. После завийте добре на руло и подредете в тавата.

Така повторете, докато всички кори и плънката свършат.

След като сте наредили всички рула в тавата, намажете отгоре сладката баница с останалото масло.

Изпечете баничката с ябълки в добре загрята на 170°C фурна около 40-45 мин.

По желание преди поднасяне на класическа сладка баница с ябълки, може да го поръсите с пудра захар.

Вижте още вкусни идеи за баници с грис или любимата сиропирана баница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: