Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пандишпанова торта с маслен крем

Пандишпанова торта с маслен крем

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3153k6513
Пандишпанова торта с маслен крем
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
14
"Вкусна домашна торта с пухкав пандишпанов блат и разкошен маслен крем."

Необходими Продукти

  • За пандишпановите блатове
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 160 г
  • олио - 60 мл
  • брашно - 160 г
  • ванилова захар - 20 г
  • бакпулвер - 12 г
  • За масления крем
  • краве масло - 120 г
  • прясно мляко - 1.2 л
  • яйца - 4 бр
  • брашно - 6 с.л
  • ванилова захар - 20 г
  • захар - 220 г
  • За декорация
  • орехи - 60 г
  • шоколад млечен - 75 г
  • масло краве - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пандишпановите блатове е добре да използвате миксер или кухненски робот, за да разбиете яйцата със захарта и ваниловата захар. Идеята е да се вкара повече въздух. Разбивайте почти до побеляване и прибавете на струя олиото. Накрая пресейте и добавете брашното и бакпулвера.

Изсипете сместа за пандишпановия блат в кръгла тава и печете във фурната на 180 градуса за 40-45 минути.

Когато е готов пандишпановия блат, извадете го от тавата и му дайте достатъчно време да се охлади напълно. После го разрежете на 3 еднакви по дебелина блатове.

Пригответе масления крем за тортата, като в тенджера излейте млякото и захарта и ваниловата захар. Разбъркайте и оставете на умерен огън докато се разтвори.

Отделно разбийте яйцата за крема с брашното и малко от млякото. Разбийте ги добре до получаване на еднородна смес.

Добавете сместа поетапно в млякото и разбърквайте енергично. Крема следва да заври и да се сгъстява. Когато това се случи, премахнете от котлона тенджерата. Време е да сложите последната съставка към населения крем, а именно маслото. Добавете го и финално разбъркайте крема за тортата.

Време е да сглобите тортата, като за целта в поднос сложете един блат, а върху него нанесете от масления крем.

Процедурата се повтаря с останалите два блата. Най отгоре и по стените на тортата разнесете последното количество маслен крем.

Декорирайте тортата като залепите натрошени ядки от орехи по стените на тортата, а отгоре разтопен шоколад с масло.

Приберете пандишпановата торта с маслен крем в хладилник за поне 3 часа преди поднасяне. Да ви е сладко!

Вижте също как да си направите любимата торта Гараш или класическата торта Медовик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: