Начин на приготвяне
За пандишпановите блатове е добре да използвате миксер или кухненски робот, за да разбиете яйцата със захарта и ваниловата захар. Идеята е да се вкара повече въздух. Разбивайте почти до побеляване и прибавете на струя олиото. Накрая пресейте и добавете брашното и бакпулвера.
Изсипете сместа за пандишпановия блат в кръгла тава и печете във фурната на 180 градуса за 40-45 минути.
Когато е готов пандишпановия блат, извадете го от тавата и му дайте достатъчно време да се охлади напълно. После го разрежете на 3 еднакви по дебелина блатове.
Пригответе масления крем за тортата, като в тенджера излейте млякото и захарта и ваниловата захар. Разбъркайте и оставете на умерен огън докато се разтвори.
Отделно разбийте яйцата за крема с брашното и малко от млякото. Разбийте ги добре до получаване на еднородна смес.
Добавете сместа поетапно в млякото и разбърквайте енергично. Крема следва да заври и да се сгъстява. Когато това се случи, премахнете от котлона тенджерата. Време е да сложите последната съставка към населения крем, а именно маслото. Добавете го и финално разбъркайте крема за тортата.
Време е да сглобите тортата, като за целта в поднос сложете един блат, а върху него нанесете от масления крем.
Процедурата се повтаря с останалите два блата. Най отгоре и по стените на тортата разнесете последното количество маслен крем.
Декорирайте тортата като залепите натрошени ядки от орехи по стените на тортата, а отгоре разтопен шоколад с масло.
Приберете пандишпановата торта с маслен крем в хладилник за поне 3 часа преди поднасяне. Да ви е сладко!
Вижте също как да си направите любимата торта Гараш или класическата торта Медовик.