Начин на приготвяне
Кой не обича торта с крем? А тази е и пандишпанова - истинска вкусотия!
Разбиваме жълтъците със захарта на пухкав крем.
Отделно разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към жълтъците.
Смесваме брашното с какаото, ванилията и бакпулвера и на порции го добавяме към сместа, като през това време разбъркваме с лъжица. Накрая добавяме разтопеното масло и разбъркваме отново.
Покриваме кръгла тавичка с хартия за печене и изсипваме сместа вътре.
Печем на 180 градуса 35 минути.
Обръщаме какаовия блат за торта на подложка, отделяме внимателно хартията и го оставяме да изстине. След това го разрязваме, за да се получат два блата.
За крема отделяме 1 ч.ч. от млякото и смесваме с нишестето и захарта.
Останалото мляко кипваме с ванилията, изсипваме на струйка сместа с нишестето и варим при постоянно бъркане на ниска температура до сгъстяване. Отместваме и оставяме крема да се охлади напълно. След това добавяме йогурта и разбъркваме хубаво.
Намазваме единия блат с 1/3 от крема и отгоре поставяме втория блат. Намазваме тортата от домашни блатове навсякъде с останалия крем и украсяваме с шоколадови цветни дражета или плодове. Каквото имате под ръка.
Прибираме нашата пандишпанова торта с ванилов крем в хладилника да се стегне за няколко часа или за една нощ.
След това разрязваме и сервираме пандишановата торта.