Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пандишпанова торта с ванилов крем

Пандишпанова торта с ванилов крем

Пандишпанова торта с ванилов крем1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Страхотна пандишпанова торта ей така, без повод"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • жълтъци - 6 бр.
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия - 1 пакетче
  • какао - 2 с.л.
  • олио - 1 ч.л
  • За крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • нишесте - 2 пакетчета, ванилия
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - 1 с.л.
  • йогурт - 2 с.л.
  • За украса
  • бонбони - цветни, или плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кой не обича торта с крем? А тази е и пандишпанова - истинска вкусотия!

Разбиваме жълтъците със захарта на пухкав крем.

Отделно разбиваме белтъците на сняг и ги добавяме към жълтъците.

Смесваме брашното с какаото, ванилията и бакпулвера и на порции го добавяме към сместа, като през това време разбъркваме с лъжица. Накрая добавяме разтопеното масло и разбъркваме отново.

Покриваме кръгла тавичка с хартия за печене и изсипваме сместа вътре.

Печем на 180 градуса 35 минути.

Обръщаме какаовия блат за торта на подложка, отделяме внимателно хартията и го оставяме да изстине. След това го разрязваме, за да се получат два блата.

За крема отделяме 1 ч.ч. от млякото и смесваме с нишестето и захарта.

Останалото мляко кипваме с ванилията, изсипваме на струйка сместа с нишестето и варим при постоянно бъркане на ниска температура до сгъстяване. Отместваме и оставяме крема да се охлади напълно. След това добавяме йогурта и разбъркваме хубаво.

Намазваме единия блат с 1/3 от крема и отгоре поставяме втория блат. Намазваме тортата от домашни блатове навсякъде с останалия крем и украсяваме с шоколадови цветни дражета или плодове. Каквото имате под ръка.

Прибираме нашата пандишпанова торта с ванилов крем в хладилника да се стегне за няколко часа или за една нощ.

След това разрязваме и сервираме пандишановата торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: