Gotvach.bg»Рецепти»Рецепти за здраве»Запарки»Чай с маслодайна роза, невен и копър

Чай с маслодайна роза, невен и копър

Чай с маслодайна роза, невен и копър
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Чай с маслодайна роза, невен и копър - тройно полезен - вижте как и защо."

Необходими Продукти

  • пресни розови листа - 1 с.л.
  • невен - 3 цветчета
  • копър стрък - 1 ч.л.
  • вода - 400 мл
  • мед - по вкус
  • лимон - 1/4
  • джинджифил - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чайник или топлоустойчив съд сложете розата, невена и копъра.

Оставете водата да се охлади леко за около 1 минута. Идеалната температура е около 90°C, особено за да се запазят ароматите на розата. След това залейте билките.

Покрийте съда с капак или чинийка и оставете ароматния чай да се запари за около 10-15 минути.

Прецедете чая и по желание добавете мед, резен лимон или парче джинджифил за допълнителен вкус и ефект.

Маслодайната роза има успокояващ ефект, помага при безпокойство и поддържа здрава кожа.

Невенът действа противовъзпалително, благоприятства храносмилателната система и кожата.

Копърът помага при подуване, газове и колики, като има леко спазмолитично действие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: