Бюрек Роза

BirgulBirgul
Чирак
716201801
Бюрек Роза
Снимка: Birgul
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Бюрек Роза, на който всички ще се възхитят"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 250 г
  • кашкавал - 150 г
  • копър - 3 стръка пресен
  • ЗА СОСА
  • яйца - 2 бр.
  • газирана вода - 100 мл
  • олио - 50 мл
  • сол - щипка
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • черен кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвих плънката за бюрека, като я приготвих по следния начин: в купа си надробих сиренето, настъргах кашкавала на едро ренде, измих и накълцах на ситно копъра и разбърках с лъжица добре да се смесят продуктите.

След като бях готов с плънката, си приготвих соса, като соса го приготвих по следния начин: първо, в купа яйцата с телена бъркалка, след което добавих солта, олиото и газираната вода и разбих за кратко.

След това изкарах корите от хладилника и включих фурната предварително на 180 градуса.

Приготвих хартия за печене и изрязах според големината на тавата, така че да покрива и стените.

Вземах по една кора и с помощта на четка леко напръсквах и намазвах от яйчената смес.

Към широката страна слагах малко от сместа и навивах на руло, а после на охлюв, като така и направих и с останалите кори.

А преди да ги сложа във фурната, отгоре ги намазах баницата с останалата яйчена смес и поръсвах с черен кимион.

След това ги сложих в предварително загрятата фурна и пекох до златиста коричка за 45 минути.

Финално сложих на бюрека Роза като презентация доматите и краставиците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: