Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват на пухкава пяна със захарта и ваниловата захар, добавя се олиото и лимоновият сок, брашното, пресято с бакпулвера, накрая лимонадата и ситно настъргана лимонова кора.
Всички продукти се добавят в посочения ред при непрекъснато бъркане.
Ако е необходимо, може да се добави още малко лимонада, /защото количеството на лимоновия сок е малко относително/ до получаването на класическо тесто за кекс.
Лимоновият кекс се пече в кексова форма, намазана с олио, в предварително загрята фурна с вентилатор - 10 мин на 200 °C, 20 мин на 180 °C и 10 мин на 160 °C.
Кекс с лайм и лимонада трябва да се охлади напълно и след това да се извади от формата.
Вижте още как да направите захаросани лимонови кори, за да може да ги използвате за вашите лимонови сладкиши.