Начин на приготвяне
Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват до побеляване със захарта. Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се прибавят към разбитите белтъци.
Постепенно към сместа се прибавя и брашното, пресято с бакпулвера - бърка се внимателно с шпатула, за да не спадне.
В тавата, в която ще готвим сладкиша, се карамелизира останалата захар и маслото.
Подреждат се разполовените кайсии с отвора надолу.
Отгоре се изсипва пандишпановото тесто и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Сладкишът с кайсии се оставя да се охлади добре.
След това ретро сладкишът с кайсии се обръща и по желание са поръсва с пудра захар.
Източник: Sevi Cakman от Кулинарна мрежа
Коментари
Не става ясно.