Начин на приготвяне
В купа намачкваме банана с вилица, докато стане на пюре. След това добавяме белтъците и млякото.
Разбъркваме добре и прибавяме бакпулвера, протеина и овесените ядки.
Всичко разбъркваме много добре и оставяме за поне 30 мин в хладилника.
Нужно е малко време на овесените ядки да поомекнат и да набъбнат.
След това си приготвяме тиган с незалепващо покритие.
На висока степен на котлона го загряваме. Оформяме овесените палачинки, като слагаме по една супена лъжица от сместа.
В тигана се ловят свободно 3- 4 броя наведнъж.
Печем до златисто и от двете страни. Продължаваме така, докато не свърши сместа.
Поднасяме диетичните палачинки, гарнирани с кленов сироп.
Хапнете си вкусно и без особени угризения диетични овесени палачинки.
Вижте още как да направите най-вкусните палачинки от елда, както и