Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мъфини от овесени ядки с боровинки

Мъфини от овесени ядки с боровинки

Megan's kitchen ?Megan's kitchen ?
Новак
4288
Мъфини от овесени ядки с боровинки
Снимка: Megan's kitchen ?
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"За училище пригответе тези цял куп боровинкови мъфини с овесени ядки - полезни вкусни"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • ядково мляко - 1 ч.ч. прясно /по избор/
  • брашно - 1 ч.ч. (може и 1/2 да е пълнозърнесто)
  • кафява захар - 1/3 ч.ч. или мед
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л. (по желание)
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • кокосово масло - 1/4 ч.ч. разтопено
  • ванилия - 1 ч.л.
  • боровинки - 1 ч.ч. (пресни или замразени)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме овесените ядки в млякото в голяма купа и ги оставяме за около 10–15 минути да се отпуснат. Това прави мъфините по-сочни и пухкави!

През това време смесваме сухите съставки в отделна купа: брашно, бакпулвер, сода, сол и канела.

Към овесената смес добавяме яйцето, разтопеното кокосово масло, ванилията и подсладителя (захар или мед). Разбъркваме внимателно.

Добавяме сухите съставки към мокрите и разбъркваме, докато се получи гъсто тесто. Важно е да не се бърка прекалено — колкото по-малко, толкова по-пухкави ще станат мъфините.

Накрая добавяме боровинките:

Ако са пресни — ги овалваме леко в брашно, за да не потънат на дъното.

Ако са замразени — ги слагаме директно, без да ги размразяваме.

Разпределяме сместа във форми за мъфини, като пълним всяка до около ¾ от височината.

Печем детски мъфини в предварително загрята фурна на 190°C за 20–25 минути, докато мъфини от овесено ядки с боровинки станат златисти - и при пробождане с клечка тя излиза суха.

Вижте още идеи за мъфини с овесени ядки, както и разберете как се пекат правилно мъфини

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: