Начин на приготвяне
В купа смесете пресятото брашно, овесените ядки, захарта, бакпулвера, солта, ванилията и канелата.
Отделно леко затоплете прясното мляко, докато стане хладко и сложете в него маслото да се разтопи. Разбийте яйцата към млякото.
Разбъркайте заедно мокрите със сухите съставки до получаване на хомогенна смес. Накрая объркайте с настърганите ябълки.
Разпределете от сместа в предварително приготвени и намазнени форми за мъфини. Върху всяко кексче разпределете от топинга.
За топинга нарежете на парченца твърдото масло и го разбъркайте с брашното, кафявата захар и канелата до получаване на трохи.
Сложете мъфините с овесени ядки и ябълки да се пекат в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 20 минути.
Коментари
1-во. рецептата е публикувана доброволно, като идея за приготвяне на нещо различно. И жащо си мислите, че някой ви е длъжен, за каквото и да било и държите сметка относно начина на описване на продуктите и мерките им. Вие сте абсурдно нагли и злобни. На ваше място щях да се притесня за душевното си равновесие!!!
2-ро. Що за простотия е това с мАфините. Мъфин е (вече) българска дума и няма никакво значение как се подчертавам ПРОИЗНАСЯ в "Щатите". Люси по твоята логика ние живем в Балгериа, тъй като така се произнася в щатите?!? Права ли съм.
МАФИНИ! МАФИНИ!
или на админите на сайта им идва в повече жегата.
Няма нужда от грубости и обиди!
Как да измеря 1 ч.ч. краве МАСЛО??? КАк?
Не може ли мерките да са в грамове?
И за брашното не ми е ясна формулировката.
1 и 2/3 чаши бяло и 1 и 2/3 чаши пълнозърнесто брашно ли? Или общо 1 и 2/3 чаши?
И каква чаша? Чаена ли?
На вкус и цвет товарищи нет.
За мен лично например (а познавам и още много като мен) няма нещо по противно от миризмата на канела. И като прочета например "божествен вкус" топиран с канела направо се изприщвам .Така че моля подчертавайте личния си вкус.А иначе рецептата без този ужас наречен канела ,изглежда добра.Обезателно ще я направя но с аромат на настъргани кори от лимон, портокал, ванилия :)