Начин на приготвяне
В голяма купа разбъркайте зехтина, соевия сос, сока от лайм, червения пипер, ригана, меда и накълцания чесън.
Прибавете измитото, подсушено и нарязано на парченца пилешко филе и оставете в хладилника за 30-60 минути.
В голяма купа сложете нарязаните домати, краставици, чушки, айсберг, червен лук и маслини.
В купичка разбъркайте майонезата, меда, горчицата и соса чипотле.
Извадете пилешкото от хладилника, изсипете го заедно с маринатата в добре загрят сух тиган и го запечете за 10-15 минути, като от време на време разбърквате добре.
Полейте салата със соса и разбъркайте. Разпределете салата в чинии за сервиране, добавете пилешкото и сервирайте.
Тази свежа пилешка салата със сос чипотле е много вкусна и засищаща. Може да се комбинира с домашно тако или вид бурито.