Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата Цезар»Свежа пилешка салата със сос чипотле

Свежа пилешка салата със сос чипотле

JuliyaJuliya
Гуру
6018k2k1
Свежа пилешка салата със сос чипотле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Свежа пилешка салата със сос чипотле - сочна, засищаща и незабравима на вкус."

Необходими Продукти

  • пилешко филе  -  300 г
  • зехтин  -  25 мл
  • чесън  -  1 - 2 скилидки
  • лайм  -  1/2 бр.
  • соев сос  -  2 с.л.
  • мед  -  1 с.л.
  • риган  -  1 ч.л.
  • червен пипер  -  2 ч.л.
  • за овкусяване
  • домашна майонеза - 100 г
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сос чипотле - 1 - 2 ч.л.
  • за салатата
  • краставици  -  1 бр.
  • розови домати  -  2 бр.
  • чушки  -  1 бр.
  • маслини  -  100 г
  • червен лук  -  1 глава 
  • салата айсберг  -  1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбъркайте зехтина, соевия сос, сока от лайм, червения пипер, ригана, меда и накълцания чесън.

Прибавете измитото, подсушено и нарязано на парченца пилешко филе и оставете в хладилника за 30-60 минути.

В голяма купа сложете нарязаните домати, краставици, чушки, айсберг, червен лук и маслини.

В купичка разбъркайте майонезата, меда, горчицата и соса чипотле.

Извадете пилешкото от хладилника, изсипете го заедно с маринатата в добре загрят сух тиган и го запечете за 10-15 минути, като от време на време разбърквате добре.

Полейте салата със соса и разбъркайте. Разпределете салата в чинии за сервиране, добавете пилешкото и сервирайте.

Тази свежа пилешка салата със сос чипотле е много вкусна и засищаща. Може да се комбинира с домашно тако или вид бурито.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: