Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран кашкавал»Кашкавал пане в Инстант Пот

Кашкавал пане в Инстант Пот

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3363k6963
Кашкавал пане в Инстант Пот
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Хрупкав и много лесен за приготвяне кашкавал пане в Инстант Пот, когато нямате много време, а ви се хапва нещо много вкусно."

Необходими Продукти

  • кашкавал - 800 г
  • галета - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • царевичен грис - 2 с.л.
  • кори за баница - 6 бр.
  • черен пипер - 1 щ.
  • яйца - 4 бр.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кашкавала за паниране на парчета с дебелина около 1 см. Използвайте плътен и твърд кашкавал. След това в суха купа сложете съставките за панировката - галета, царевичен грис, куркума, черен и червен пипер и сол на вкус. Разбъркайте ги добре.

В друга купа разбийте яйцата и добавете към тях сол и черен пипер.

Включете уреда Инстант Пот на 180 градуса.

Вземете една от корите и я разрежете на две. Обвийте едно парче кашкавал в нея и го потопете в яйце, после в панировка, после отново още веднъж в яйцата и още веднъж в панировката. Това направете с всички парчета. Намазнете кошницата на уреда с малко олио и наредете кашкавала в нея. Печете за 7 мин. панирания кашкавал в Инстант Пот от едната страна, обърнете ги и изпечете за за 5 мин. и от другата. Бон апетит!

Вижте също важни съвети при избор на кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: