Начин на приготвяне
Райската ябълка е изключително полезен плод, който обаче има специфичен вкус, който не е за всеки. Аз и децата не я обичаме прясна и единствено я консумираме пасирана с банан, киви и други плодове - правим си смути.
Взех твърди райски ябълки и ги обелих. Нарязах на тънко и наредих на 2 етажа в instant pot (препоръчвам да намазните с кокосово масло съда или просто да си сложите хартия за печене. Има голяма вероятност да залепнат неприятно).
Включих на dehydration на 70 градуса за 15 часа (това време се използва при обикновените дехидрататори), оказа се обаче, че тук много добре поддържа температурата в сравнение с пластмасовите обикновени дехидрататори.
Когато бяха минали 7 часа им размених местата и оставих за още 1 час.
Финал: Времето за приготвяне на тънко нарязани райски ябълки е 8 часа на 7 градуса.
Сушената райска ябълка в Инстант Пот е чудна.