Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Топени сиренца с шафран в еърфрайър

Топени сиренца с шафран в еърфрайър

Топени сиренца с шафран в еърфрайър
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Топени сиренца с шафран в еърфрайър - хрупкави отвън и с нежна сърцевина. Перфектното мезе за студена бира или като храна за домашно парти."

Необходими Продукти

  • топено сирене - 250 г
  • шафран - 0.3 г
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 50 г
  • корнфлейкс - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте шафрановите нишки с 3 с.л. топло мляко и оставете да се накиснат 5–10 минути.

В купа смесете топеното сирене, настъргания кашкавал, шафрановата течност, чесъна, черен пипер и щипка сол. Разбъркайте добре до хомогенност.

Оформи малки топчета с размер на орех или триъгълници от сместа. Ако е прекалено мека, поставете я в хладилника за 10–15 минути, за да се стегне.

Подредете топчетата върху чиния и оставете във фризера за около 30 минути – така няма да се разпадат при готвене.

Пригответе три купички: една с брашно, една с разбито яйце и една с натрошен корнфлейкс.

Оваляйте всяко топче първо в брашно, после в яйце и накрая – в корнфлейкса. Притискайте леко, за да залепне хубаво.

Загрейте еърфрайера на 180°C за 2–3 минути.

Подредете топчетата панирани сиренца в кошницата, като оставите разстояние между тях. Напръскайте с малко олио или ги намажете с четка.

Печете около 10–15 минути, като ги обърнете внимателно след 5-та минута за равномерна златиста коричка.

Поднесете топените сиренца с шафран в еърфрайър топли със свежи листни зеленчуци и декорация по избор.

Искате ли ястията винаги да ви се получават? Вижте тънкости при паниране на сиренца и научете полезни съвети как кашкавалът да не се разтича?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: