Начин на приготвяне
Залейте шафрановите нишки с 3 с.л. топло мляко и оставете да се накиснат 5–10 минути.
В купа смесете топеното сирене, настъргания кашкавал, шафрановата течност, чесъна, черен пипер и щипка сол. Разбъркайте добре до хомогенност.
Оформи малки топчета с размер на орех или триъгълници от сместа. Ако е прекалено мека, поставете я в хладилника за 10–15 минути, за да се стегне.
Подредете топчетата върху чиния и оставете във фризера за около 30 минути – така няма да се разпадат при готвене.
Пригответе три купички: една с брашно, една с разбито яйце и една с натрошен корнфлейкс.
Оваляйте всяко топче първо в брашно, после в яйце и накрая – в корнфлейкса. Притискайте леко, за да залепне хубаво.
Загрейте еърфрайера на 180°C за 2–3 минути.
Подредете топчетата панирани сиренца в кошницата, като оставите разстояние между тях. Напръскайте с малко олио или ги намажете с четка.
Печете около 10–15 минути, като ги обърнете внимателно след 5-та минута за равномерна златиста коричка.
Поднесете топените сиренца с шафран в еърфрайър топли със свежи листни зеленчуци и декорация по избор.
Искате ли ястията винаги да ви се получават? Вижте тънкости при паниране на сиренца и научете полезни съвети как кашкавалът да не се разтича?